afvallen met een druk leven:mindset& selfacceptance/zelfacceptatie

Doorbreek de vicieuze cirkel: Afvallen met een druk leven is mogelijk!!

Ben je het zat om te worstelen met overgewicht, hormonale klachten of de overgang/menopauze? Voel je je gefrustreerd door een druk gezin, verplichtingen, verantwoordelijkheden en je carrière, waardoor afvallen, gezond eten en bewegen een onmogelijke opgave lijken? Wees gerust, je bent niet de enige!

Miljoenen vrouwen herkennen deze uitdaging. Gelukkig is er hoop! Met de juiste mindset en praktische tips kun je de vicieuze cirkel doorbreken en een gezondere, gelukkiger leven creëren, zelfs met een druk schema.

De kracht van mindset

De sleutel tot succesvol afvallen en een gezonde levensstijl behouden ligt niet alleen in wat je eet en hoeveel je beweegt,maar ook in je mindset. Negatieve gedachten en overtuigingen over je lichaam, voeding, en je vermogen om te veranderen kunnen je vooruitgang saboteren.

Tips voor een positieve mindset:

 • Focus op wat je wilt bereiken: Visualiseer jezelf op je streefgewicht, met een energiek en gezond lichaam. Dit creëert een krachtige motivatie.
 • Vergeet de kleine stappen niet: Elke gezonde keuze, hoe klein ook, brengt je dichter bij je doel. Vier je successen,hoe klein ze ook lijken.
 • Praat met iemand die je vertrouwt: Deel je struggles met een vriendin, familielid of coach. Hun steun en bemoediging kunnen goud waard zijn.
 • Daag negatieve gedachten uit: Stel je innerlijke criticus ter discussie. Zijn  je gedachten realistisch en behulpzaam? Zo niet; Vervang ze door positieve affirmaties.
 • Wees geduldig met jezelf: Verandering kost tijd. Vergeef jezelf voor tegenslagen en blijf gefocust op je lange termijndoelen.

Gezond eten en bewegen met een druk leven

Een druk leven hoeft geen obstakel te zijn om gezond te eten en te bewegen. Met een beetje planning en creativiteit kun je gezonde keuzes maken die passen bij jouw schema.

Tips voor gezond eten met een druk leven:

 • Maak een maaltijdplan: Plan je maaltijden voor de week en doe boodschappen in het weekend. Zo bespaar je tijd en maak je gezondere keuzes.
 • Kook grote porties: Maak een dubbele portie van je avondeten en vries de helft in voor een snelle, gezonde maaltijd later in de week.
 • Neem gezonde snacks mee: Zorg altijd voor gezonde snacks bij je, zoals fruit, noten of yoghurt, om te voorkomen dat je naar ongezonde opties grijpt.
 • Maak gebruik van gezonde alternatieven: Vervang bewerkte voedingsmiddelen door gezondere opties. Kies bijvoorbeeld  extra groenten ipv koolhydraten of yoghurt met fruit in plaats van koek.

Tips voor bewegen met een druk leven:

 • Maak kleine stappen: Begin met kleine, haalbare doelen, zoals 10 minuten wandelen per dag. Bouw je activiteit geleidelijk op naarmate je fitter wordt.
 • Zoek een work-out buddy: Vind een vriendin of familielid die met je wil sporten. Dit maakt het leuker en helpt je om gemotiveerd te blijven.
 • Maak gebruik van je dagelijkse activiteiten: Neem de trap in plaats van de lift, parkeer wat verder weg van de winkel, of doe squats terwijl je wacht op de koffiemachine.
 • Plan je workouts in: Behandel je workouts als belangrijke afspraken en plan ze in je agenda. Zo is de kans kleiner dat je ze vergeet.
 • Doe yoga of mindfulness: Yoga en mindfulness kunnen je helpen om stress te verminderen, je focus te verbeteren en een gezondere relatie met je lichaam te ontwikkelen.

Hormonale balans en de overgang/menopauze

Hormonale schommelingen, vooral tijdens de overgang/menopauze, kunnen het moeilijk maken om af te vallen en je energie op peil te houden. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om je hormonen in balans te brengen en de symptomen van de overgang te verlichten.

Tips voor hormonale balans:

 • Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren: Deze vetzuren helpen om ontstekingen te verminderen en hormoonspiegels te reguleren. Goede bronnen zijn vette vis, lijnzaad en chiazaad.
 • Verminder stress: Stress kan hormonale onevenwichtigheden verergeren. Zoek manieren om te ontspannen die bij jou passen.
 • Zorg dat je bloedsuiker spiegel stabiel blijft waardoor je insuline en cortisol levels stabiliseren; dit doe je door low-carb, keto en suikervrij te eten.

Wees lief voor jezelf, je lijf en besef; je bent een Human Being, Not A Human Doing. Geen robot dus niet alles hoeft perfect te gaan.

You’ve got this, keep going❤️

GerelateerdeBlog Posts

Chat openen
1
Welkom bij Sportdiva waarmee kunnen we je van dienst zijn?